fbpx

Túránkon a szocreál eleganciától, a Tarkovszkij díszletekig tartó dunaújvárosi kulisszák között egy még mindig nagyon fiatal városban ismerkedhetünk meg a legérdekesebb történetekkel és helyszínekkel.

A KÖVETKEZŐK VÁRNAK RÁTOK:

  • buszos transzfer: Budapestről Sztálinvárosba és vissza
  • helyi túravezető, aki ott vár majd titeket
  • egynapos program (részletek lejjebb, de nem fedünk fel mindent)
  • kocsmák és éttermek (étel és ital saját költségre)

A túra részletei:

  • indulás Budapestről 09:00, tervezett visszaérkezés Budapestre 17:00
  • a tervezett állomások száma és táv a városon belül: 20+ látnivaló, 18 km kocsival, maximum 5 km gyalog (lépcsőzés lesz!)
  • 2-3 vendéglátós pihenő (az ebédhez részletes menüt küldünk a túra előtt)

Sztálinvárost éppen 70 éve kezdték el építeni a Mezőföld szélén, a löszös Duna-parton, ez volt a kommunista Magyarország első ötéves tervének legnagyobb beruházása. A gigantikus vaskohászati kombinát és a mellé épülő város az ország minden részéből vonzotta a parasztokat, munkásokat, kalandorokat, így Sztálinváros az ország egyik jelentős olvasztótégelye lett.

Csinált város, építészete Európa szerte egyedülálló, 100 méter széles főútja, a város tömbjei pár év alatt nőttek ki a búza- és kukoricaföldeken. A szovjet építészekkel együtt megálmodott “első szocialista városban” semmit nem bíztak a véletlenre, az utcáknak, tereknek már elrendezésükkel is szorgos munkára és rendes szocialista létre kellett nevelni lakóit.

Túránkon a szocreál eleganciától, a Tarkovszkij díszletekig tartó dunaújvárosi kulisszák között egy még mindig nagyon fiatal városban ismerkedhetünk meg a legérdekesebb történetekkel és helyszínekkel. A “csúnya” iparváros mesél, megnyílik és kiderül, hogy a kortárs acél szobrok, hatalmas parkok, és az ókori Intercisa emlékei éppúgy a város részei, mint a panelházak. Az ötvenes évekbeli hőskor mindennapi küzdelmeit, örömeit, történeteit természetesen helyi lakos eleveníti meg.

10% off,
especially for you
🎁

Sign up to receive your exclusive discount,
and keep up to date on our latest products & offers!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

0