Barion Pixel Daily / Martonvásár+Vál - oFFTOURS

tÚRÁKról – elfeledett kisvárosok Budapest árnyékában

Városi séta már sok van Budapesten. Az oFFTOURS elvisz titeket felfedezni olyan helyeket, amik nincsenek a hagyományos turista utakban, a Budapest közeli nagy múltú kisvárosok felé vesszük az irányt. Profi, helyi vezetőink elkalauzolnak titeket Sztálinváros és Martonvásár rejtett helyeire és megmutatják, hogy Magyarországon vannak érdekes és izgalmas helyek a kilenclyukú hídon és a Balatonon túl is. Vezetőink személyes történetén keresztül ismerhetitek meg a városok múltját. Martonvásáron (és Válon) Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője, Sztálinvárosban pedig Hegyi Dávid, a Realistic Crew zeneszerzője vagy éppen Horváth Tamás, a dunaujvarosmesel.hu szerkesztője kíséretében jártok körbe. Egynapos túráinkon másra számíthattok mint az “esernyő-felemelős” NSZK-s idegenvezetésen.

A következők várnak rátok:
kisbuszos transzfer: Sztálinváros esetén Budapestről Budapestre és a városon belül is; Martonvásáron és Válon a városokon belül (részletek lejjebb)
helyi túravezető, aki ott vár majd titeket
egynapos program (részletek a túráknál, de nem fedünk fel mindent)
kocsmák és éttermek (étel és ital saját költségre)
múzeumi vagy egyéb belépők a túra árában

 • Martonvásár+Vál – speciális túra Prieger Zsolttal

  Martonvásár+Vál – speciális túra Prieger Zsolttal

  Személyes, romantikus túravezetés egy környékbe szerelmes ember navigálásával, rock n roll-világsztár, Beethoven, a Brunszvik-család, Miért vették át a hatalmat a Dreherek a kastélyban?

  JELENTKEZEM a tÚRÁra

  Legfontosabb tudnivalók

  • foglaláskor automatikusan visszaigazoló e-mailt küldünk a túrán való részvétel feltételeivel és a fizetést igazoló elektronikus számlával
  • kapcsolattartás szervezővel e-mailben történik a címen, sürgős esetben telefonon
  • túráink magyar nyelven zajlanak
  • a túrák minimális létszáma 12 fő, maximális pedig 18
  • 48 órával a túra időpontja előtt szervező elállhat a program megvalósításától, amennyiben a minimális létszám nem jön össze, erről e-mailben értesítést küld valamint automatikusan generált kupont, amelyet résztvevő beválthat ugyanazon városi túra egy másik időpontjára
  • a túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt
  • a túrákon a járványügyi szabályok betartása, maszk viselése zárt térben/buszban kötelező

  A túra részletei:

  • találkozás Martonvásáron 10:00, a túra tervezett befejezése, visszaérkezés a martonvásári kiinduló pontra 16:00 (Budapest-Martonvásár viszonylatban javasoljuk a vonatot, ami 20 percenként jár és menetideje is cca ennyi)
  • kisbuszos transzfer Martonvásáron és Válon belül
  • a túrán gyalogosan megtett távolság maximum 8 km
  • a túra során meglátogatott múzeum belépőjének árát mi fedezzük
  • 2 vendéglátós pihenő / fogyasztás saját költségre (az ebédhez részletes menüt küldünk a túra előtt)
  • a túra végén a váli Haraszthy Pince 1 pohár borára vendégünk leszel!
  • a túra ára 15.000 Ft / fő
  • következő időpont: 2021 tavasz

  Személyes, romantikus túravezetés egy környékbe szerelmes ember navigálásával, akinek szívében pár éve akkorát dobbant e vidék, hogy oda is költözött családjával.

  Mit keresünk és találunk a nevezett két helyen?
  Például fura és modern szerelmet egy rock n roll-világsztár, vagyis Beethoven és egy korai emancipátor-familia, azaz a Brunszvik-család kapcsolatában, akiknél a nagy zeneszerző nemcsak zeneműveket komponált, de szerelmet is vallott egy korai feministának és gyermeket is bevállalt.

  Aztán: Miért vették át a hatalmat a Dreherek a kastélyban? Miért lett újra családi sörfőzde Martonvásáron?
  A kérdésekre kapott válaszok után a tán legmisztikusabb magyar költő, a Petőfit Adyval láthatatlan szállal összekötő Vajda János erdőmélyi házába is ellátogatunk Válra, majd feltesszük együtt a kérdést, hogy miképp épülhetett e csöpp faluban az ország kilencedik legnagyobb temploma, azt meg még ezek után is csak nagy nehezen hisszük majd el, hogy egyenesen hazájából szintén szerelmi ügyek okán ide költöző olasz szakács készíti elő majd pizzánkat és lasagne-ínyencségünket a váli olasz vendéglőben.

  Zárásként felsétálunk a váli LOVE szoborhoz, kortyolunk a Haraszthy Pincészet borából.

10% off,
especially for you
🎁

Sign up to receive your exclusive discount,
and keep up to date on our latest products & offers!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

0